Молдова ратифікувала Стамбульську конвенцію

Читать на русском
Парламент Молдови проголосував в остаточному читанні за ратифікацію Стамбульської конвенції.
NewsMaker

Парламент Молдови проголосував в остаточному читанні за ратифікацію Стамбульської конвенції.

Про це повідомляє NewsMaker.

Відомо, що ратифікацію підтримали 54 депутати від партії «Дія і солідарність», тоді як депутати від Блоку комуністів і соціалістів перед голосуванням залишили залу на знак протесту.

Стамбульська конвенція або Конвенція Ради Європи про запобігання та боротьбу з насильством щодо жінок та домашнім насильством – міжнародна угода, яку вперше підписано в 2011 році. Молдова підписала Стамбульську конвенцію ще в 2017 році, проте ратифікувала тільки зараз.

«Це перший подібний документ, який юридично зобов'язує створити правову базу для боротьби з насильством щодо жінок. Країни, які приєдналися до Конвенції, мають криміналізувати психологічне насильство, переслідування, фізичне та сексуальне насильство, примусовий шлюб, примусові аборти і стерилізацію», – зазначають у повідомленні.

У Стамбульської конвенції детально прописані заходи запобігання, захисту і підтримки жертв і, крім того, судового переслідування агресорів.

Раніше повідомляли, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган підписав указ про вихід із Стамбульської конвенції, підписаної у 2011 році.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: