Антикорупційне агентство скерувало до суду протокол щодо нардепа СН Галушка

Читать на русском

Антикорупційне агентство склало і скерувало до столичного райсуду адміністративний протокол про порушення членом парламенту.
Микола Галушко

Національне агентство з питань запобігання корупції скерувало до суду протокол стосовно народного депутата від фракції «Слуги народу» Миколи Галушка, який несвоєчасно подав повідомлення про продаж автомобіля.

Про це йдеться у відповіді НАЗК на запит журналіста «Слово і діло».

«За результатами розгляду інформуємо, що 14 грудня 2021 року за порушення вимог частини 4 статті 52 закону України «Про запобігання корупції», а саме несвоєчасне подання повідомлення про суттєві зміни майновому стані після отримання доходу в розмірі 298 150 грн від продажу транспортного засобу Lexus LS 460, відносно народного депутата Миколи Галушка складено протокол про адміністративне правопорушення пов'язаного з корупцією. Протокол направлено на розгляд до Печерського районного суду Києва», – інформує відомство.

Як відомо, Нацагентство встановило порушення в декларації Галушка за 2019 рік. Зокрема, за даними НАЗК, він не вказав земельну ділянку площею 1200 кв. м у селі Гоголів Броварського району Київської області.

Суб'єкт декларування пояснив перевіряльникам, що під час підготовки до заповнення декларації він перевіряв усі відкриті джерела інформації щодо зареєстрованого на його ім'я майна та на підставі цих відомостей вносив дані.

Значна частина порушень стосується нерухомості у місті Бровари Київської області. Зокрема, Галушко не задекларував будинок площею 277 кв. м, який належить його батькові, і в якому він зареєстрований з 1997 року. Також депутат не вказав відомостей про дві земельні ділянки та ще один будинок, в якому зареєстрована його дочка.

За словами Галушка, його малолітня донька мешкає зі своєю матір'ю ‒ його колишньою дружиною, й інформації про право власності на це нерухоме майно у нього не було.

Також в НАЗК з'ясували, що 25 вересня 2019 року нардеп придбав автомобіль Lexus LS 460 2007 року випуску за 298 тис. грн, але інформації про цей транспортний засіб у декларацію не вніс. При цьому Нацагентство отримало копію договору купівлі-продажу автомобіля від 22 травня 2021 року і зробило висновок, що право власності депутата на цей транспортний засіб станом на кінець звітного періоду не було припинено.

Окрім цього, Галушко не задекларував 943 тис. грн, які він вніс до свого виборчого фонду під час парламентських виборів 2019 року. Нацагентство констатувало, що недостовірні відомості відрізняються від достовірних на суму 1 млн 452 тис. грн

Нагадаємо, НАЗК запросило нардепа Галушка для надання пояснень щодо недостовірностей у декларації.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: