Туреччина планує забезпечити всю країну чорноморським газом

Читать на русском
Промисловий комплекс розраховують увести в експлуатацію в першому кварталі 2022 року. Підприємство такого масштабу та потужності посяде перше місце у Європі.
Reuters

Міністр енергетики та природних ресурсів Туреччини Фатіх Денмез заявив, що у 2022 році природний газ із родовища «Сакар'я», яке нещодавно виявили в Чорному морі, надходитиме до всіх куточків країни.

Про це повідомляє DW, з посиланням на турецьку агенцію Anadolu.

Зазначається, що турецький чиновник у п'ятницю, 31 грудня, відвідав завод з переробки природного газу «Філіос», що нині будується на півночі Туреччини.

Ціна на газ у 2022 році: чи є шанс втримати тарифи на нинішньому рівніЧи є можливість втримати тарифи на газ на нинішньому рівні, читайте у матеріалі «Слово і діло».

Згідно з оцінкою керівника турецького Міненерго, підприємство такого масштабу та потужності посяде перше місце у Європі.

«Газ із Чорного моря надходитиме на сушу. Початкова потужність заводу складе десять мільйонів кубометрів на добу, проте пізніше ми плануємо довести цей показник до 40 мільйонів кубометрів», - зазначив міністр.

При цьому, промисловий комплекс розраховують увести в експлуатацію в першому кварталі 2022 року. Після підключення цього об'єкта до турецької розподільної системи чорноморський газ використовуватиметься у всіх куточках Туреччини.

Нагадаємо, що в Україні зросли січневі тарифи на газ.

Раніше ми повідомляли, що ціна на газ в Європі впала нижче 1000 доларів за тисячу кубометрів.

Також нагадаємо, що у Єврокомісії запропонували зарахувати газ і атомну енергетику до «зеленої».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: