У МЗС Німеччини озвучили пріоритети головування у G7

Читать на русском
Велика сімка під час головування у ній Німеччини у 2022 році активно відстоюватиме ліберальний порядок. Також приділять увагу боротьбі з пандемією.
romania-insider.com

«Велика сімка» під час головування у ній Німеччини 2022 року активно відстоюватиме ліберальний порядок. Також приділять увагу боротьбі з пандемією.

Про це заявили у пресслужбі МЗС ФРН.

G7 пообіцяли РФ «тяжкі наслідки» за подальшу агресію проти УкраїниГлави МЗС країн G7 у неділю, 12 грудня, попередили Росію щодо серйозних наслідків у разі нападу на Україну.

Як повідомила міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок, Німеччина поставила за мету працювати над ефективністю ліберальних демократій, а також зміцнювати ціннісну базу G7, зокрема щодо відповідальності за порушення прав людини.

Як зазначається, що члени G7 прагнуть зробити свої демократії стійкішими.

«Дезінформаційні кампанії, наприклад, становлять реальну загрозу для нашого відкритого суспільства. Тому ми хочемо внести до порядку денного проекти щодо посилення кібербезпеки на користь окремих країн-партнерів за межами G7 та майбутні інвестиції в загальну глобальну інфраструктуру», - зазначили у МЗС ФРН.

Глава міністерства, що представляє партію «Зелених», ставить одним із пріоритетів запобігання кліматичній кризі.

Третім пріоритетом Німецького головування названо подолання пандемії.

По лінії МЗС у рамках головування ФРН у G7 цього року передбачено 2 міністерські зустрічі, які планується провести наприкінці травня та восени.

Нагадаємо, з 1 січня Німеччина головує у G7.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: