Український політв'язень Сінченко перебуває у критичному стані – Денісова

Читать на русском
Жорстокі тортури Григорія Сінченка, якого незаконно утримують у підвалі СІЗО в тимчасово окупованому Донецьку, довели до спроби самогубства.
freeradio

Жорстокі тортури Григорія Сінченка, якого незаконно утримують у підвалі СІЗО в тимчасово окупованому Донецьку, довели до спроби самогубства.

Про це повідомляє український омбудсмен Людмила Денісова.

Вона виразила занепокоєння критичним станом здоров’я Григорія Сінченка.

Відомо, що чоловік був студентом сімферопольського університету, де вчився на політолога. Він після тимчасової окупації Криму відмовився писати заяву на переведення до російського ВНЗ, за що був відрахований.

У 2016 році Сінченко приїхав у Донецьк, щоб відновити документи із інвалідності, оскільки із дитинства має захворювання хребта, і 2 грудня був затриманий невідомими озброєними людьми. У СІЗО м. Донецька, куди його помістили, чоловік зазнавав постійних тортур. Денісова зазначила, що під час одного з катувань отримав розрив легень, що надалі спричинило туберкульоз.

Сінченка вдалося звільнити під час великого обміну в грудні 2017 року, але хлопець вирішив помститися за все те, що довелося пережити у полоні та знову поїхав до Донецька. Там він у жовтні 2019 року влаштував акцію проти тортур і того ж дня його знову затримали. Наприкінці травня 2020 року хлопцю вдалося втекти з донецького ізолятора тимчасового тримання, але за місяць його знову затримали.

«Тепер Григорій Сінченко фактично втретє перебуває в полоні підконтрольної Росії окупаційної адміністрації», – додала Денісова.

Нагадаємо, на Донбасі в СІЗО та в'язницях бойовики незаконно утримують 30 жінок, які зазнають тортур.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: