У ВООЗ назвали необхідну умову для закінчення пандемії коронавірусу

Читать на русском
У ВООЗ не виключають того, що після закінчення пандемії коронавірус стане сезонною та ендемічною хворобою - приблизно тим же, чим зараз є грип
Ханс КлюгеEPA - European Pressphoto Agency

Пандемія коронавірусу у світі закінчиться тільки тоді, коли вакцинацією буде охоплено не менше 70% світового населення, а в розпорядженні медиків з'являться ефективні та безпечні антиковідні противірусні препарати. Тоді коронавірус перейде в розряд грипу - стане сезонною та ендемічною хворобою.

Про це заявив глава регіонального Європейського бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я Ханс Клюге, повідомляє російське інформаційне агентство ТАСС.

Новий штам коронавірусу «Омікрон»: що про нього відомоЗ'явився новий штам ковіду Омікрон. Які симптоми, чи небезпечний та чи ефективні проти нього вакцини – у матеріалі.

«Це закінчиться, коли ми зміцнимо наші системи охорони здоров'я та навчимо наших майбутніх медичних працівників, як краще підготуватися до наступної пандемії... Вона закінчиться, коли ми перестанемо реагувати на кризу як окремі національні держави та виступимо проти неї всі разом, як одна сім'я. Вона закінчиться, коли всі без винятку озброяться наукою і візьмуть відповідальність за свої дії» – заявив він.

Клюге не виключив того, що коронавірус може стати ендемічною хворобою як грип.

«Коронавірус тут надовго і, ймовірно, стане ендемічним, як грип або чотири інших коронавірусу, що викликають застуду. Ми очікуємо, що поєднання природного і щепленого імунітету в кінцевому підсумку допоможе покласти край цій пандемії» – резюмував він.

Нагадаємо, раніше Всесвітня організація охорони здоров'я зробила позитивний прогноз по закінченню пандемії коронавірусу у світі. Там вважають, що попри новий штам коронавірусу Омікрон, пандемія закінчиться вже у 2022 році.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: