В Україні спостерігається дефіцит макаронів: звідки доводиться імпортувати продукти

Читать на русском
Що цікаво, Україна теж експортує макарони, проте в куди більш скромних обсягах, які майже в десять разів менше імпорту
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

В Україні з 2016 року практичні на чверть впало виробництво макаронів і макаронних виробів - сумарне падіння склало 23%. За 2021 рік виробили тільки 67,7 тис. тонн макаронних продуктів. Тому вітчизняні макарони поступово витісняються імпортними; частка вітчизняних поки ще становить 66%, а імпортних - 34%.

Про це повідомив «Український клуб аграрного бізнесу».

Як змінювалися ціни на базові харчі протягом останніх роківЯк змінювалися ціни на базові продукти протягом чотирьох років, дивіться на інфографіці Слово і діло.

Основні експортери макаронів в Україну - це Італія (21,7 тис.тонн), Туреччина (9,1 тис. тонн) і Польща (8,8 тис. тонн). 49,1 тис. тонн макаронних виробів сумарно імпортували в Україну з-за кордону.

Що цікаво, Україна теж експортує макарони, проте в куди більш скромних обсягах - так, у 2021 році за кордон вирушило 5,4 тис.тонн макаронів, а основними покупцями стали Венесуела, Молдова і Литва.

Нагадаємо, що згідно з даними Держстату, за підсумками жовтня 2021 року рівень інфляції в річному вимірі в Україні вперше за сім місяців знизився і склав 10,9%.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: