НАБУ завершило розслідування справи про хабар голові суду на Вінниччині

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку ухвалили рішення про завершення досудового розслідування у справі голови суду на Вінниччині.

Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідування справи за підозрою голови Тиврівського районного суду Вінницької області Ігоря Ратушняка в отриманні неправомірної вигоди.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«13 грудня 2021 року прокурорами САП ухвалено рішення про завершення досудового розслідування, яке здійснювали детективи НАБУ, стосовно судді одного з районних судів Вінницької області, який одночасно є головою вказаного суду», – інформує прокуратура.

Як відомо, антикорупційний суд застосував до Ратушняка запобіжний захід у вигляді застави з обов'язками. Він зобов'язаний прибувати за кожною вимогою; не відлучатися за межі Вінницької області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування зі свідками; здати на зберігання закордонні паспорти і носити електронний браслет.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру голові райсуду. За версією слідства, у серпні 2021 року суддя висловив прохання надати йому через посередника неправомірну вигоду у розмірі 40 тисяч грн за кожний гектар земельної ділянки, що з урахуванням площі землі 3,09 га складає 120 тис. грн (4620 дол. США), за ухвалення рішення щодо визнання права власності на цю земельну частку (пай) за фізичною особою.

Детективами НАБУ спільно з Управлінням стратегічних розслідувань в Вінницькій області ДСР Нацполіції в ході проведення слідчих дій задокументовано два факти передачі коштів – 3 тис. дол. та 1620 дол.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: