Суд визнав винним посадовця Нацкомісії з цінних паперів за несвоєчасну подачу декларації про зміни

Читать на русском
Столичний адмінсуд розглянув протокол антикорупційного агентства і притягнув до відповідальності посадовця Нацкомісії.

Суд визнав винним заступника директора департаменту - начальника відділу представництва в судах департаменту правозастосування Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку Олега Березіна у несвоєчасно поданому повідомленні про купівлю квартири.

Таке рішення 7 грудня ухвалила суддя Печерського районного суду Києва Світлана Смик, повідомляє «Слово і діло».

Згідно протоколу Національного агентства з питань запобігання корупції, Березін із запізненням подав повідомлення про зміну майнового стану. Йшлося про купівлю ним 6 лютого 2021 року квартири у Броварах Київської області загальною площею 81,4 квадратних метри вартістю 353 тисячи гривень. Посадовець Нацкомісії подав повідомлення лише 18 лютого, хоча був зобов'язаний це зробити до кінця доби 17 лютого. Тому, на думку НАЗК, він вчини правопорушення, передбачене частиною 2 статті 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Під час розгляду справи Березін пояснив, що вважав, що десятиденний строк на подачу повідомлення рахується в робочих днях та оскільки договір був укладений в суботу, то вказаний строк почав відраховувати з першого ж робочого дня.

Суддя визнала Березіна винним, але зробила йому лише зауваження, оскільки в його діях відсутня суспільна шкода правопорушення і в них відсутня суспільна небезпека.

Нагадаємо, НАЗК встановило, що нардеп Ігор Палиця не задекларував видатки на передвиборчу кампанію. Також антикорупційне агентство вважає, що депутат Юрій Заславський не вказав у декларації вартість низки майна.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: