У «червоній» зоні карантину залишилися тільки дві області

Читать на русском
Станом на ранок четверга, 23 грудня, майже вся Україна перейшла до жовтої зони карантину. Лише Волинська та Запорізька області перебувають у червоній.
Слово і діло

Станом на ранок четверга, 23 грудня, майже вся Україна перейшла до «жовтої» зони карантину. Тільки дві області зараз у «червоній».

Згідно з даними МОЗ, сьогодні ще шість областей перейшли до «жовтої» зони карантину. Відповідне рішення було схвалено під час чергового засідання Державної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Новорічні свята: чи посилюватимуть карантин і за яких умов можна відпочити на лижних курортахЯким буде карантин в Україні на новорічні свята, чи можна поїхати відпочивати на гірськолижний курорт – у матеріалі Слово і діло.

Тобто 22 області та Київ у «жовтій» зоні.

Лише Волинська та Запорізька області перебувають у «червоній» зоні.

Нагадаємо, з 6 грудня в Україні почали діяти нові правила карантину. Тепер відвідувати громадські заклади на жовтому рівні епіднебезпеки можуть лише ті, хто отримав принаймні одну дозу щеплення проти COVID-19 та має відповідний документ – «жовтий» COVID-сертифікат чи довідку 063/о.

Для обслуговування відвідувачів та клієнтів працівникам ресторанів, готелів та спортзалів потрібно мати принаймні одне щеплення проти COVID-19. Водночас для відвідування громадських закладів можна використовувати і негативний тест, який чинний 72 години, або альтернативний документ — COVID-сертифікат про одужання.

Таким чином на «жовтому» рівні епіднебезпеки громадські заклади не зможуть обслуговувати клієнтів, а також допускати до роботи тих, хто не має одного з перелічених документів.

Також у МОЗ розширили список професій, які підпадають під наказ про обов'язкову вакцинацію.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: