Бустерна вакцинація в Україні: для кого офіційно схвалили третю дозу вакцини від COVID-19

Читать на русском
Отримати третю дозу зазначені категорії зможуть після того, як пройде 28 днів або шість місяців з моменту отримання другої дози вакцини
Ілюстративне фотоpicture-alliance

Міністерство охорони здоров'я України схвалило бустерну вакцинацію для деяких категорій українців. Третьою дозою вакцини вирішено в першу чергу прищеплювати медичних працівників і співробітників будинків інтернатного типу.

Про це повідомляється на сайті МОЗ.

Отримати третю дозу зазначені категорії зможуть після того, як пройде шість місяців з моменту отримання другої дози вакцини. Для ревакцинації вирішено використовувати тільки Moderna або Comirnaty/Pfizer незалежно від того, якою вакциною раніше прищеплювали людину.

Подкаст «Словом» за 13 грудня: бустерна вакцинація в Україні та альтернатива НАТОСлово і діло представляє щоденний подкаст Словом. Ми зібрали для вас головні факти та цифри попередньої доби, щоб можна було не тільки читати, а й слухати про важливе, не відволікаючись від щоденних справ.

Також третю дозу схвалили для людей, у яких не формується імунітет через важкі супутні хвороби. Вони можуть зробити ревакцинацію через 28 днів після отримання другої дози вакцини.

Раніше глава МОЗ Віктор Ляшко підтвердив, що українців незабаром почнуть вакцинувати третьою дозою вакцини від коронавірусу - але, швидше за все, все-таки не раніше, ніж в Україні набереться 70% вакцинованих. Хоча бустерні щеплення вже готові робити.

В Україні 40% дорослих громадян вже отримали дві дози вакцини від коронавірусу і завершили вакцинацію. Це той показник, який визначила ВООЗ на 2021 рік.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: