Учені НАН розповіли, коли очікують на чергове погіршення COVID-ситуації

Читать на русском
На початку січня наступного, 2022 року, в Україні може значно погіршитись ситуація з коронавірусом через поширення штаму Омікрон.
Слово і діло

На початку січня наступного, 2022 року, в Україні може значно погіршитись ситуація з коронавірусом через поширення штаму Омікрон.

Наприкінці січня очікується більш ніж 7 тисяч хворих на добу, йдеться у прогнозі Національної академії наук України.

Пандемія COVID-19: що відомо про штами коронавірусуЯкі штами коронавірусу викликають найбільше занепокоєння та які у них є особливості – на інфографіці.

Прогнозування COVID-ситуації проводилося за допомогою двох аналітичних методик SEIR_U (модель, яка розраховує балансові відносини для основних категорій населення під час епідемії) та Prophet (аналітична служба Facebook).

Середня кількість нових випадків протягом тижня 22-28 грудня дорівнюватиме 5947 за методикою SEIR_U і 4678 по Prophet. А протягом 29 грудня- 4 січня ймовірно 3115 (SEIR_U) або 7279 (Prophet).

У НАН зазначили, що в Україні зменшилася кількість хворих на COVID-19, а захворюваність знижувалася з темпом близько 20%.

За останній тиждень середня кількість нових випадків в Україні зменшилася до 6 610 на день, а середня кількість смертей становить 287 смертей на день.

Нагадаємо, за добу виявили понад 6 тисяч хворих на коронавірус, одужало майже 20 тисяч.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: