Посли G7 прокоментували зрив конкурсу на керівника САП

Читать на русском
Посли закликали комісію з обрання керівника САП якнайшвидше зібратися, щоб завершити процес.
З відкритих джерел

Посли країн G7 відреагували на зрив конкурсу із обрання голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Про це йдеться у заяві послів у Twitter у середу, 22 грудня.

«Посли G7 розчаровані відмовою призначених ВР членів відбіркової комісії Спеціалізованого антикорупційного прокурора визначити переможцем кандидата, який набрав найбільше балів. Ця подальша затримка невиправдана та суперечить зобов'язанням України щодо призначення постійного керівника» - повідомили дипломати.

Посли закликали комісію з обрання керівника САП якнайшвидше зібратися, щоб завершити процес.

Зарплати антикорупціонерів: скільки у листопаді заробили голови НАБУ, НАЗК та САПАртем Ситник із НАБУ у листопаді заробив майже 217 тисяч гривень, Олександр Новіков із НАЗК – 234 тисячі.

«Спеціалізована антикорупційна прокуратура, як і всі незалежні антикорупційні інституції, потребує зміцнення для забезпечення верховенства права та ефективної боротьби з корупцією», - зазначають посли.

21 січня п'ятеро членів конкурсної комісії з обрання керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури двічі не голосували за затвердження результатів конкурсу. Тим самим, комісія не визначила переможця.

Нагадаємо, 20 грудня Окружний адміністративний суд ухвалив рішення, яким скасував порядок роботи конкурсної комісії на посади в САП. Однак воно не набуло чинності. В Офісі президента заявили, що це рішення не є перепоною для визначення переможця.

Тому конкурсна комісія розпочала засідання. Паралельно з'явився повний текст рішення Окружного адмінсуду Києва. Він набуде чинності лише через 30 днів або аж після процедури оскарження.

Зазначимо, що це рішення ухвалив суддя ОАСК Олексія Огурцов, який є підозрюваним у справі про плівки нібито з кабінету голови суду Павла Вовка. Останній також отримав підозру в цій справі. Провадження стосується зловживань суду і створення злочинної організації.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: