Росія готує кібератаки на енергосистему й інші об'єкти України – ЗМІ

Читать на русском
Росія, ймовірно, готує кібератаки на енергетичну систему та інші важливі для економіки об'єкти України.
Фото з відкритих джерел.

Росія, ймовірно, готує кібератаки на енергетичну систему та інші важливі для економіки об'єкти України.

Як пише New York Times, за даними американських джерел та експертів, за останній місяць активізувалися російські хакери, водночас увага громадськості зосереджена на збільшенні російських військ біля кордонів України.

Тисячі кібератак на сайти влади: СБУ викрила хакерів з ArmagedonСБУ встановила хакерів угруповання Armagedon, які скоїли понад 5 тис. кібератак на державні органи України.

Росія може вчинити кібератаки на енергетичну, банківську систему та інші критичні для економіки об'єкти України. Як пише NYT, за допомогою кібератак РФ хоче виставити президента України Володимира Зеленського «невмілим і беззахисним». Ймовірно, Путін хоче використати кібератаки як «підготовку до наступу».

Журналісти згадали про кібератаку російських хакерів на енергосистему України у 2015 році. Вони дистанційно захопили центр управління енергетичної компанії та по черзі відключали електростанції. Атака йшла у дві хвилі за допомогою вірусу BlackEnergy.

Нагадаємо, раніше американський уряд висунув офіційні звинувачення офіцерам Головного розвідувального управління РФ у причетності до організації міжнародних хакерських атак, зокрема і проти України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: