Антикорупційний суд затвердив угоду з ексголовою Чернігівської ОДА

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і затвердив угоду про визнання винуватості з колишнім очільником Чернігівської облдержадміністрації.
Сергій Журман

Вищий антикорупційний суд затвердив угоду про визнання винуватості, укладену з колишнім головою Чернігівської обласної державної адміністрації і Чернігівської районної держадміністрації Чернігівської області Сергієм Журманом, і призначив йому 3 роки умовно за хабарництво.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«21 грудня Вищий антикорупційний суд затвердив угоду про визнання винуватості між прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та колишнім головою Чернігівської РДА», – інформує САП.

Як стверджують у прокуратурі, Журмана визнали винним і призначили йому покарання у виді 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, строком на 3 роки. Водночас його звільнили від основного покарання на іспитовий строк у 3 роки.

За версією обвинувачення, ексголови Чернігівської ОДА вимагав 10 тисяч доларів у місцевого мешканця. У таку суму він оцінив видачу розпорядження на розроблення детального плану території та погодження зміни цільового призначення земельних ділянок площею 6 гектарів у Чернігівській області. Журмана затримали під час одержання всією суми коштів.

Нагадаємо, 4 листопада СБУ затримала Журмана. 21 листопада президент Володимир Зеленський звільнив його з посади голови Чернігівської РДА.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: