Україна підписала зі Світовим банком угоду на 300 млн євро

Читать на русском
Мінфін України та Світовий банк 20 грудня підписали угоду про надання Україні 300 млн євро позики.
фото з відкритих джерел

Мінфін України та Світовий банк підписали угоду про надання Україні 300 млн євро позики. Гроші направлять на продовження економічного відновлення.

Про це повідомила пресслужба Мінфіну у понеділок, 20 грудня.

Ще більше боргів: чого чекати від продовження співпраці між МВФ та УкраїноюЧерез півтора року Україна знову отримала черговий транш від МВФ. Як і раніше – наша держава зобов’язалася виконати низку умов. Чи допоможе новий кредит пришвидшити реформи – аналізував політолог Олександр Радчук.

«Міністр фінансів України Сергій Марченко та регіональний директор Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України Аруп Банерджі 20 грудня підписали угоду про надання Україні 300 млн євро позики для продовження реалізації проєктів у сфері економічного відновлення країни», - йдеться у повідомленні.

Гроші Україні надаються як результат реалізації структурних реформ у сферах демонополізації ключових секторів економіки, посилення антикорупційних інститутів, удосконалення роботи ринків землі та капіталу, покращення системи соціальної підтримки.

Крім того, у рамках подальшої співпраці України та МБРР вже розробляється стратегія Світового банку Country Partnership Strategy на 2022–2025 роки, метою якої є досягнення Україною сталого економічного відновлення та зростання.

Пріоритетними напрямками стратегії стануть енергетична та аграрна сфери, транспортна система.

Нагадаємо, у жовтні Україна отримала від ЄС другий транш макрофінансової допомоги у 600 млн євро.

У листопаді Україна одержала другий транш від МВФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: