Конфлікт Вірменії та Азербайджану: лідери домовилися про зустріч

Читать на русском
Лідери Азербайджану і Вірменії Ільхам Алієв і Нікол Пашинян погодилися провести зустріч на полях саміту Східного партнерства.
vestikavkaza.ru

Лідери Азербайджану і Вірменії Ільхам Алієв і Нікол Пашинян погодилися провести зустріч на полях саміту Східного партнерства.

Про це повідомляє голова Європейської Ради Шарль Мішель.

«Після телефонних переговорів з Алієвим і Пашиняном прийнято рішення про проведення зустрічі в грудні в Брюсселі на полях саміту Східного партнерства», – йдеться в повідомленні.

Відомо, що саміт відбудеться в Брюсселі 15 грудня.

Війна в Нагірному Карабасі: три важливих уроки для УкраїниВійськове розв'язання проблеми Донбасу можливе тільки в разі невтручання Російської Федерації.

В Єврокомісії зазначили, що Алієв і Пашинян у Брюсселі мають обговорити регіональну ситуацію і шляхи подолання напруженості в регіоні Південного Кавказу. Під час телефонних розмов лідери обох країн домовилися встановити пряму лінію зв'язку на рівні міністрів оборони, яка слугуватиме механізмом запобігання інцидентів.

Нагадаємо, 13 листопада Азербайджан повідомив про відновлення обстрілів з боку Вірменії в напрямку Кельбаджарського району. З того моменту бойові дії між двома країнами велися протягом двох діб, збройні сили Вірменії та Азербайджану зазнали втрат убитими, пораненими та полоненими.

17 листопада Вірменія та Азербайджан припинили стрілянину в Нагірному Карабасі після двох діб інтенсивного збройного конфлікту, і уклали перемир'я. Це сталося після того, як до конфлікту втрутилася Росія.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: