Вулиці перетворяться на ковзанку: киян попередили про ожеледь

Читать на русском
Пішоходам під час ожеледиці слід бути особливо уважними на проїжджій частині – переходити дорогу лише у певних місцях на дозволений сигнал світлофора.
З відкритих джерел

Завтра, 20 грудня, на дорогах Києва очікується ожеледь (І рівень небезпеки, жовтий).

Про це повідомляє Офіційний портал Києва.

«Щоб уникнути травматизму Департамент муніципальної безпеки закликає киян бути обережними, пересуваючись містом, і рекомендує слідувати порадам під час ожеледиці», - йдеться в повідомленні.

Влада Києва радить водіям:

  • дотримуватися швидкісного режиму, дистанції та відмовитися від ризикованих маневрів, які за несприятливих погодних умов можуть призвести до створення аварійних ситуацій;
  • при наближенні до пішохідних переходів та місць розташування дитячих закладів знижувати швидкість до мінімуму;
  • не забувати увімкнути габаритні вогні або протитуманні ліхтарі;
  • в умовах погіршення погодних умов з інтенсивним снігом та ожеледицею не використовувати автотранспорт із літніми шинами.

Пішоходам під час ожеледиці слід бути особливо уважними на проїжджій частині – переходити дорогу лише у певних місцях на дозволений сигнал світлофора.

Водіям також нагадують, що в період погіршення погодних умов не слід залишати авто на тротуарах, крайніх смугах доріг та узбіччях, щоб не заважати працювати спецтехніці. Автомобілі, котрі заважатимуть шляховикам, евакуюватимуть.

Нагадаємо, сьогодні, 19 грудня, в країні очікуються завірюхи. Рятувальники зазначають, що у Карпатах зберігається значна небезпека сходження лавин.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: