У Греції скорочують строки введення бустерного щеплення

Читать на русском
Через новий штам коронавірусу Омікрон у Греції скорочують термін введення бустерних доз – тепер щеплення робитимуть кожні 3 місяці.

Через новий штам коронавірусу Омікрон у Греції скорочують термін введення бустерних доз – тепер щеплення робитимуть кожні 3 місяці.

Про це повідомляє Reuters.

Новий штам коронавірусу «Омікрон»: що про нього відомоЗ'явився новий штам ковіду Омікрон. Які симптоми, чи небезпечний та чи ефективні проти нього вакцини – у матеріалі.

Зменшити з півроку до трьох місяців строки введення бустерної дози вакцини від коронавірусу ухвалив рішення Національний комітет з вакцинації в Греції. Як зазначив представник міністерства охорони здоров'я країни Маріос Фемістоклеус, рішення було ухвалене у зв'язку з виявленням штаму Омікрон на одному з грецьких островів.

Зазначається, що третю дозу вакцини рекомендовано робити всім громадянам країни віком від 18 років. За словами Фемістоклеуса, в країні достатньо препаратів та запис на третє щеплення починається відсьогодні.

Представник МОЗ додав, що у грудні планується зробити 3 млн щеплень, а записано на вакцинацію лише 1,5 млн осіб.

У четвер, 2 грудня, у Греції було виявлено перший випадок штамом коронавірусу «Омікрон» у громадянина країни на острові Крит.

Раніше у ВООЗ озвучили причини появи нових штамів коронавірусу.

Також нагадаємо, що бустерна доза вакцини збільшує захист від нового штаму коронавірусу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: