Путін поки що не вирішив, чи нападе він на Україну – Салліван

Читать на русском
США готові вести діалог з Росією з приводу вимог, яку вона висунула до НАТО - так звані вимоги безпеки
Джейк СалліванGloballookpress

Президент Росії Володимир Путін поки що не визначився з тим, чи буде він нападати на Україну, або не стане здійснювати вторгнення. Такі оцінки уряду США.

Про це заявив радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван, повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Салліван зазначив, що США готові вести діалог з Росією з приводу вимог, яку вона висунула до НАТО - так звані вимоги безпеки. Білий дім також планує обговорити з РФ побоювання, пов'язані з тим, що Кремль зосередив безліч солдатів і техніки на кордоні з Україною.

Можливе вторгнення РФ в Україну: як Захід готовий відповісти на російську агресіюЧим Україні зможуть допомогти США, країни-члени ЄС та інші союзники у разі повномасштабного вторгнення Росії.

«Поточна оцінка уряду США свідчить, що він ще не прийняв рішення, так що ніяких змін з минулого тижня в цьому питанні немає» - додав він.

Нагадаємо, 17 грудня МЗС РФ опублікував проєкти договору між Росією і США про гарантії безпеки, а також Угоду про заходи забезпечення безпеки РФ і держав-членів НАТО. У них Москва вимагає виключити приєднання України до Альянсу.

Розвідка США стверджує, що попри переговори Президентів Росії та США, а також спрямовані Москвою пропозиції для НАТО, російські війська продовжують зосереджуватися біля кордонів України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: