Підсумки пленарного тижня: скільки законопроєктів ухвалила Рада

Читать на русском

Верховна рада відпрацювала останній цьогоріч пленарний тиждень. Насамкінець депутати провели невдале позачергове засідання: не змогли ухвалити законопроєкт про відтермінування запровадження касових апаратів для ФОПів. Наступного разу парламент збереться 25 січня після п'ятитижневої перерви. Підсумки роботи Ради у цифрах – на інфографіці «Слово і діло».

З 14 до 17 грудня парламент ухвалив 13 постанов. Зокрема, вніс зміни до свого календарного плану роботи, перейменував місто Володимир-Волинський, призначив позачергові вибори мера Золотоноші та звернувся до Бундестагу з проханням визнати Голодомор геноцидом українського народу.

Крім того, за тиждень депутати ухвалили 32 законопроєкти: 10 – за основу та 22 – у цілому.

У другому читанні Рада схвалила законопроєкт про допуск іноземних військових до України для участі у навчаннях.

Також було ухвалено законопроєкт про охорону здоров'я населення від негативного впливу тютюну. Якщо закон набуде чинності, буде запроваджено заборону на продаж ароматизованих смакових (фруктові, цукерки, ментол тощо) тютюнових виробів та електронних сигарет, рідин та заправних контейнерів.

Крім того, Рада ухвалила закон про спрощене набуття громадянства іноземцями та особами без громадянства, які взяли участь у здійсненні заходів щодо забезпечення національної безпеки та оборони України, та громадянами Російської Федерації, які зазнали переслідувань через політичні переконання.

Нагадаємо, на інфографіці «Слово і діло» можна подивитися, хто з нардепів цього року найбільше виконав та провалив обіцянок.

Також ми писали, кого з нардепів найчастіше позбавляли виплат за прогули у 2021 році.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: