Ляшко пояснив, як зробити щеплення із фальшивим COVID-сертифікатом

Читать на русском
У МОЗ заявили, що мають намір звільнити від кримінальної відповідальності громадян, які придбали підроблений сертифікат вакцинації.
З відкритих джерел

У МОЗ заявили, що мають намір звільнити від кримінальної відповідальності громадян, які придбали підроблений сертифікат вакцинації.

Про це повідомив сьогодні під час брифінгу голова відомства Віктор Ляшко.

За словами чиновника, для того, щоб уникнути покарання, таким людям потрібно буде виконати обов'язкову умову – вони мають добровільно зізнатися у скоєному та активно сприяти у розкритті правопорушення.

Карта вакцинації: ситуація в областях України на 10 грудняВ Україні з початку кампанії з вакцинації проти COVID-19 зробили понад 26 млн щеплень. Дві дози отримали майже 30 відсотків українців.

Також міністр озвучив алгоритм дій, якщо людина, яка має підроблений документ про вакцинацію, хоче отримати щеплення від коронавірусу:

  • звернутися до свого сімейного лікаря чи медпрацівника у пункті вакцинації,
  • лікар викликає правоохоронців і вони фіксують наявність у особи фейкового документа,
  • співробітники Національної поліції відкривають кримінальне провадження, в якому людина, яка купила підроблений СOVID-документ, стає його учасником.

«Як учасник кримінального провадження особа має надавати свідчення про джерело отримання нею підробленого СOVID-документу та своєю поведінкою всіляко сприяти у розкритті злочину», - уточнив Ляшко.

Статус «учасника кримінального провадження» з особи знімається за клопотанням прокурора через суд. Відповідна ухвала суду є підставою для звільнення особи від кримінальної відповідальності, яка раніше придбала документ, уточнив міністр.

Також у МОЗ повідомили, що тисячу за вакцинацію можна буде отримати не лише через «Дію».

Раніше стало відомо, хто в Україні отримає третю дозу вакцини від COVID.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: