У Кривому Розі чоловік торгував підробленими COVID-сертифікатами

Читать на русском
Після затримання зловмисника поліцейські провели слідчі дії у гаражі фігуранта, де він виготовляв COVID-сертифікати.
Нацполіція

Один із мешканців Кривого Рогу виготовляв та продавав підроблені COVID-сертифікати.

Чоловік був затриманий під час передачі «документу» клієнтові на одній із вулиць міста, повідомляє пресслужба поліції Дніпропетровської області.

Після затримання зловмисника поліцейські провели слідчі дії у гаражі фігуранта, де він виготовляв COVID-сертифікати, використовуючи готові бланки та підроблені печатки одного з медичних закладів. За один сертифікат чоловік просив 1200 гривень.

Підробка сертифіката вакцинації: як карають в інших країнахЯке покарання загрожує у різних країнах за підробку сертифіката вакцинації від COVID-19 – на інфографіці.

Внаслідок обшуку у чоловіка вилучили сертифікати та печатки з явними ознаками підробки, мобільний телефон та флеш-носій із готовими бланками.

За даними поліції, зловмисник створив оголошення на одному з торгових майданчиків у мережі Інтернет та протягом місяця продавав підроблені сертифікати.

Правопорушником виявився раніше засуджений місцевий житель. Наразі вирішується питання про повідомлення зловмиснику про підозру та обрання запобіжного заходу.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ст. 358 Кримінального кодексу України (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут або використання підроблених документів, печаток, штампів).

Раніше повідомлялося, що СБУ викрила три мережі COVID-аферистів.

Також нагадаємо, у додатку «Дія» з'явився сертифікат перехворілого на коронавірус.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: