Антикорупційний суд відсторонив підозрюваного НАБУ голову райсуду

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання детектива Національного бюро про відсторонення підозрюваного від адміністративної посади.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд до 12 січня відсторонив від посади голови Тиврівського районного суду Вінницької області Ігоря Ратушняка, якого НАБУ та САП підозрюють в отриманні неправомірної вигоди.

Таке рішення 12 листопада ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Детектив НАБУ і прокурор САП просили відсторонити Ратушняка від посади голови Тиврівського райсуду Вінницької області, оскільки існують ризики використання посади для перешкоджання слідству. Зокрема, підозрюваний може використати посаду для знищення, приховання або спотворення документів судової справи. Суддя клопотання задовольнив і відсторонив Ратушняка від посади.

«Клопотання детектива НАБУ про відсторонення підозрюваного від адміністративної посади голови Тиврівського районного суду Вінницької області строком на два місяці – задовольнити. Відсторонити підозрюваного (Ігоря Ратушняка – ред.) від адміністративної посади голови Тиврівського районного суду Вінницької області до 12 січня 2022 року», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру голові райсуду. За версією слідства, у серпні 2021 року суддя висловив прохання надати йому через посередника неправомірну вигоду у розмірі 40 тисяч грн за кожний гектар земельної ділянки, що з урахуванням площі землі 3,09 га складає 120 тис. грн (4620 дол. США), за ухвалення рішення щодо визнання права власності на цю земельну частку (пай) за фізичною особою.

Детективами НАБУ спільно з Управлінням стратегічних розслідувань в Вінницькій області ДСР Нацполіції в ході проведення слідчих дій задокументовано два факти передачі коштів – 3 тис. дол. та 1620 дол. До Ратушняка застосували запобіжний захід у вигляді застави з обов'язками.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: