Антикорупційний суд визначив заставу підозрюваному НАБУ голові райсуду

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив частково клопотання детектива Національного бюро про застосування запобіжного заходу підозрюваному судді.
Ігор Ратушняк

Вищий антикорупційний суд визначив 3,5 млн грн застави голові одного з районних судів Вінницької області, якого Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють в отриманні неправомірної вигоди.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«23 вересня за клопотанням прокурора САП та детективів НАБУ слідчий суддя ВАКС обрав запобіжний захід голові одного з районних судів Вінницької області, який обґрунтовано підозрюється в отриманні неправомірної вигоди. Суд частково задовольнив клопотання та застосував до судді запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 3,5 млн грн», – інформує прокуратура.

Як додали в САП, на підозрюваного поклали також низку процесуальних обов'язків.

За інформацією «Слово і діло» з власних джерел, ідеться про голову Тиврівського райсуду Вінницької області Ігоря Ратушняка.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру голові райсуду. За версією слідства, у серпні 2021 року суддя висловив прохання надати йому через посередника неправомірну вигоду у розмірі 40 тисяч грн за кожний гектар земельної ділянки, що з урахуванням площі землі 3,09 га складає 120 тис. грн (4620 дол. США), за ухвалення рішення щодо визнання права власності на цю земельну частку (пай) за фізичною особою.

Детективами НАБУ спільно з Управлінням стратегічних розслідувань в Вінницькій області ДСР Нацполіції в ході проведення слідчих дій задокументовано два факти передачі коштів – 3 тис. дол. та 1620 дол.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: