У МЗС РФ знову брязкають зброєю: чергова заява щодо України в НАТО

Читать на русском
Заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков оцінив наслідки розширення НАТО у східному напрямку.
Фото ТАСС.

У Міністерстві закордонних справ Росії вкотре пригрозили «наслідками» у разі розширення НАТО у східному напрямку.

«Подальшого розширення НАТО (на схід – ред.) бути не повинно… Ми стоятимемо на своєму: якщо опоненти підуть наперекір, вони побачать, що їхня безпека не зміцниться – наслідки для них будуть важкими», – сказав заступник міністра Сергій Рябков в інтерв'ю газеті «Известия».

Віхи Незалежності: що, якби Україна отримала ПДЧ в НАТО у 2008 роціДо 30-річчя Незалежності України часто згадують події, які докорінно змінили історію нашої держави. Що було б, якби Україна отримала ПДЧ в НАТО у 2008 році – у матеріалі політолога Олександра Радчука.

Він уточнив, що Росія не ставитиме обговорення візових проблем у залежність від діалогу зі США з безпеки. Але натякнув, що «якщо ситуація у цій сфері не покращиться, значить і американські співробітники наступного року повертатимуться додому».

Нагадаємо, Росія звернулася до НАТО, щоб альянс офіційно відкликав обіцянку вступу України. Зокрема йдеться про рішення саміту в Бухаресті від 2008 року.

Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба висловив сподівання, що хоча б у 2022 році НАТО нарешті надасть Україні План дій щодо членства.

Також наші аналітики вивчили про обіцянку президента Володимира Зеленського, що «рішення про вступ України до НАТО прийматиметься на всеукраїнському референдумі»

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: