Патологічний жах: посол пояснив, чому Берлін шарахається від допомоги зброєю Україні

Читать на русском
Німеччина відчуває перед Росією патологічний жах, тому не погоджується допомагати Україні поставками озброєння
Андрій МельникВідкрите джерело

Німеччина не допомагатиме Україні зброєю, оскільки в Берліні патологічно бояться Росію і її президента Володимира Путіна.

Про це заявив посол України в Німеччині Андрій Мельник в інтерв'ю для «Дзеркало тижня».

«Єдина справжня причина відмови Берліна надавати Києву оборонне озброєння, потужніше тиснути на росіян в ролі посередника і задіяти весь широченний інструментарій важелів впливу на Москву, весь наявний арсенал, включаючи зупинку Північного потоку-2, патологічний страх перед Путіним» - сказав він.

Не вчіть жити – допоможіть матеріально: на чию військову допомогу може розраховувати УкраїнаУ списку охочих надати військову допомогу нашій країні навряд чи опиняться Франція та Німеччина.

Мельник додав, що в Берліні вважають надання Україні зброї приводом, при якому Росія отримає можливість реалізувати найбільш апокаліптичні, з точки зору Німеччини, сценарії.

«Страх спровокувати Росію на те, що, на думку самих німців, може стати для насильницького режиму Кремля приводом до масштабного застосування зброї та реалізації інших апокаліптичних сценаріїв. І це дійсно дуже сумно» - резюмував посол.

Нагадаємо, раніше міністр оборони України Олексій Резніков звинуватив Німеччину в навмисному блокуванні поставок озброєння для України по лінії НАТО. І це попри те, що США попередили всіх європейських союзників про можливий напад Росії на Україну.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: