На Донбасі підірвався на міні український військовослужбовець

Читать на русском
Військовий постраждав через пластикову міну - бойовики намагаються дистанційно мінувати цими забороненими пристроями підконтрольні Україні території
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

В районі операції Об'єднаних сил на Донбасі 12 грудня отримав поранення український військовослужбовець. Він підірвався на міні, забороненій міжнародними угодами.

Про це повідомляє оперативно-тактична група «Північ» у своєму Facebook.

Зазначається, що поранення отримав офіцер - 49-річний лейтенант Збройних сил України. Він був госпіталізований, його стан оцінюють, як середньої тяжкості.

«Як з'ясувалося під час огляду пораненого, противник на лінії вогневого зіткнення застосовує дистанційне мінування пластиковими мінами, забороненими міжнародними конвенціями через заподіяння значних страждань потерпілому як при вибуху на даному вибуховому пристрої, так і при витяганні осколків з тіла пораненого. З даного випадку буде проведено розслідування, матеріали якого разом з уламками вибухового пристрою, витягнутими з тіла потерпілого, будуть надані міжнародним наглядовим організаціям» - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, ввечері 12 грудня в ООС повідомили, що бойовики з початку доби чотири рази порушили режим припинення вогню, українські військовослужбовці не постраждали.

У період з 1 січня по 2 грудня 2021 року Збройні Сили України в зоні операції Об'єднаних сил на Донбасі втратили вбитими 65 військовослужбовців, ще 231 військовий був поранений.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: