На Донбасі виявлено військову техніку окупантів за межами зберігання – ОБСЄ

Читать на русском
В ОРДЛО виявили 235 одиниць військової техніки збройних формувань РФ, розміщеної з порушенням ліній відведення та поза виділеними місцями зберігання озброєння.
З відкритих джерел

В ОРДЛО виявили 235 одиниць військової техніки збройних формувань РФ, розміщеної з порушенням ліній відведення та поза виділеними місцями зберігання озброєння.

Про це повідомляє пресслужба ООС.

«Спостерігачі СММ ОБСЄ зафіксували розміщення на тимчасово окупованій території 235 одиниць військової техніки озброєних формувань РФ, розміщеної з порушенням Мінських домовленостей», - наголошується в повідомленні.

Життя без НАТО: яку альтернативу військовим блокам може обрати УкраїнаПісля розмови Джо Байдена із Володимиром Путіним вступ України до НАТО дедалі більше виглядає нездійсненною мрією. Які можливі альтернативи знайти впливових союзників поза Північноатлантичним альянсом – аналізував політолог Олександр Радчук.

Йдеться, зокрема, про РСЗВ БМ-21 «Град», САУ 2С1, гаубиці, міномети, протитанкові гармати МТ-12 «Рапіра», танки Т-64 і Т-72, ​​ЗРК 9К35 «Стріла-10». Крім того, у місті Луганську виявлено 4 одиниці БТР, які рухалися у складі колони.

«Зафіксовані порушення з боку ВФ РФ свідчать про ведення ними активних заходів бойової підготовки для створення передумов для подальшої ескалації напруги на лінії зіткнення. А також щодо спроб приховати свою злочинну діяльність від міжнародних спостерігачів», - зазначають у пресслужбі.

Підрозділи ООС тримають ситуацію під контролем і продовжують виконувати завдання щодо відображення та стримування збройної агресії РФ.

ВСУ дотримуються Мінських домовленостей та відкривають вогонь виключно у тих випадках, коли дії російських окупаційних військ створюють загрозу життю та здоров'ю українських воїнів та мирних громадян, додали у прес-службі ООС.

Раніше повідомлялося про те, що Зеленський не виключив проведення всеукраїнського референдуму щодо Донбасу.

Також нагадаємо, що Росія відмовилася від пропозиції України про нове перемир'я на Донбасі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: