Заволодіння землею на Київщині: суд просить притягнути адвоката до відповідальності

Читать на русском
Антикорупційний суд вирішив порушити під дисциплінарною комісією адвокатури питання про відповідальність одного із захисників.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд через неявку на судове засідання просить притягнути до відповідальності захисника одного з обвинувачених у заволодінні 5,193 га землі в Броварському районі Київської області.

Таке рішення 6 грудня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Порушити перед Кваліфікаційно - дисциплінарною комісією адвокатури Київської області питання про дисциплінарну відповідальність адвоката Мірошника Олександра Миколайовича», – йдеться в рішенні.

Як відомо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує колишнього начальника управління Держгеокадастру у Броварському районі Київської області Миколу Момотенка та ще трьох осіб у заволодінні 5,193 га землі. За версією обвинувачення, у 2015-2016 роках Момотенко вступив в злочинну змову з директором ТОВ «НВО Українська геодезична служба» Петром Макаренком, керівником ГО СТ «Родзинка» Олегом Ткаченком і Іриною Гумуржі. Змова була спрямована на заволодіння земельними ресурсами державної форми власності.

Як встановило слідство, вказані особи, маючи доступ до персональних даних та копій паспортів окремих громадян України, подали до Головного управління Держгеокадастру в Київській області підроблені документи від імені цих громадян для отримання дозволу на розробку проекту землеустрою. Після отримання дозволу вказані особи виготовили проекти землеустрою та, використовуючи службове становище, погодили технічну документацію, сприяли її затвердженню та ухваленню рішення про передачу земельних ділянок у приватну власність.

В подальшому вони зареєстрували право приватної власності на ці земельні ділянки, чим заволоділи земельними ділянками, розташованими на території Богданівської сільської ради Броварського району Київської області, загальною площею 5,193 га та вартістю 3,73 млн грн.

Нагадаємо, цю справу у вересні 2019 року передали до Вищого антикорупційного суду. Також у ВАКС судять ексначальника Держгеокадастру у Хмельницькій області.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: