Заволодіння землею на Вінниччині: ексначальнику Держгеокадастру визначили заставу

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив частково клопотання детектива Національного бюро про застосування запобіжного заходу підозрюваному.
Юрій Козакфото: Facebook

Вищий антикорупційний суд визначив 523 380 грн застави колишньому начальнику Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області, якого НАБУ і САП підозрюють у розкраданні 17 гектарів особливо цінної землі.

Таке рішення 17 вересня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

За інформацією «Слово і діло», йдеться про екскерівника ГУ Держгеокадастру у Вінницькій області Юрія Козака. Крім застави на підозрюваного поклали такі обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатись із населеного пункту, в якому він зареєстрований та проживає без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; здати на зберігання закордонні паспорти та утримуватися від спілкування з іншим підозрюваним ексдиректором державного підприємства «Дослідне господарство «Бохоницьке», а також свідками.

Нагадаємо, 10 вересня Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру ексдиректору держпідприємства «ДГ «Бохоницьке» і колишньому начальнику Держгеокадастру у Вінницькій області.

Слідство встановило, що керівник ДП «Бохоницьке», що входить до складу Національної академії аграрних наук України, у 2016-2017 році спільно з керівником ГУ Держгеокадастру у Вінницькій області підробили документи, що дозволили в обхід законної процедури (без згоди Кабінету міністрів) передати у приватну власність 10 земельних ділянок особливо цінної землі загальною площею 17,11 га.

Для надання видимості законності цій схемі використано легенду про надання землі нібито співробітникам держпідприємства для ведення особистого сільського господарства. Однак, як встановило слідство, майже всі отримувачі ділянок до ДП не мали ніякого відношення. До того ж, серед власників ділянок виявився близький родич керівника ДП.

За клопотанням НАБУ і САП на земельні ділянки, незаконно сформовані за рахунок особливо цінних земель, накладено арешт. Слідство оцінює збитки в 11,6 млн грн.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: