Україна може отримувати газ з Хорватії – ОГТСУ

Читать на русском
Якщо дві країни домовляться про диверсифікацію поставок газу, це принесе їм величезну користь - для хорватського газу відкриється внутрішній ринок України та українські ПСГ
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Хорватія та Україна планують диверсифікувати постачання енергоносіїв, зокрема, скрапленого газу, який Україна може отримувати з хорватських терміналів.

Про це повідомляє пресслужба Оператора ГТСУ.

«Хорватія є одним з пріоритетних партнерів України в частині диверсифікації джерел постачання природним газом. 1 січня 2021 року на острові Крк в Хорватії запрацював плавучий LNG-термінал з пропускною спроможністю 2,6 млрд куб.м на рік, що відкриває доступ до глобального LNG-ринку» - сказано в повідомленні Оператора.

Своєю чергою, завданням ОГТСУ є розробка маршруту доставки газу з Хорватії в Україну з урахуванням того, що доставляти газ доведеться через територію Угорщини. Інтеграція газового ринку двох країн дозволить забезпечити внутрішнє споживання в Україні, а також дозволить хорватським компаніям зберігати запаси газу в українських ПСГ.

Нагадаємо, що в листопаді 2021 року транзит природного газу українською газотранспортною системою (ГТС) до країн Європи збільшився і склав 3,049 млрд куб. м.

Тим часом Європа вже витратила приблизно четверту частину своїх річних запасів газу, які були закачані в підземні газосховища протягом 2021 року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: