У Зеленського спростували інформацію щодо підвищення тарифів на розподіл газу

Читать на русском
Щороку у грудні НКРЕКП затверджує тарифи на послуги розподілу природного газу на наступний рік - наразі жодних рішень про затвердження таких тарифів на наступний рік не ухвалювалось.
zp.depo.ua

Щороку у грудні НКРЕКП затверджує тарифи на послуги розподілу природного газу на наступний рік - наразі жодних рішень про затвердження таких тарифів на наступний рік не ухвалювалось.

Про це повідомив заступник керівника ОПУ Ростислав Шурма в коментарі виданню Укрінформ.

«НКРЕКП затверджує виключно економічно обґрунтовані тарифи, які відповідають інтересам усіх учасників ринку природного газу, а головне – інтересам споживачів. Наміри окремих операторів газорозподільчих мереж (облгазів) суттєво підвищити тарифи на розподіл природного газу залишаться намірами», – зауважив він.

Як змінилися ціни та тарифи з моменту обрання Зеленського президентом«Слово і діло» пропонує подивитися, як змінилися ціни та тарифи з моменту президентства Зеленського.

За словами Шурми, навіть гіпотетичне коригування тарифів на розподіл природного газу на 2022 рік в середньому по Україні не має перевищувати рамки інфляційних процесів та в середньому має становити 6-7%.

«Досвід минулих років свідчить, що тарифи на розподіл природного газу затверджуються у розмірах, які значно нижче, ніж попередньо розраховані операторами газорозподільчих мереж. Немає підстав сумніватися, що так буде і в цьому році», – додав Шурма.

Як відомо, 1 грудня НКРЕКП схвалила проєкт ухвали щодо затвердження тарифів на розподіл природного газу в 2022 році для 40 операторів газорозподільних мереж. У регуляторі зазначили, що проєкти тарифів на розподіл природного газу, які винесені на обговорення, значно нижчі за запропоновані операторами газорозподільні мережі (ГРМ).

Раніше в Міненерго повідомляли про те, що тарифи на доставку газу можуть значно підвищитись у разі запуску «Північного потоку-2» та припинення транзиту газу до Європи через Україну.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: