Суд не встиг вчасно розглянути протокол про недостовірності в декларації нардепа «Слуги народу» Задорожнього

Читать на русском
Столичний райсуд отримав адміністративний протокол на члена українського парламенту з антикорупційного агентства, але не встиг його вчасно розглянути і тому закрив.
Микола Задорожній

Суд через закінчення строків закрив адміністративний протокол на народного депутата від фракції «Слуга народу» Миколи Задорожнього, в декларації якого Національне агентство з питань запобігання корупції знайшло порушень на понад пів мільйона гривень.

Таке рішення 29 листопада ухвалила суддя Печерського районного суду Києва Світлана Смик, повідомляє «Слово і діло».

«Провадження у справі про притягнення до адміністративної відповідальності (Миколи Задорожнього – ред.) за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 172-6 КУпАП – закрити, у зв'язку з закінченням строку його притягнення до адміністративної відповідальності», – йдеться в рішенні.

Микола ЗадорожнійНародний депутат України

Як відомо, НАЗК знайшло порушення в декларації нардепа Задорожнього. Він не вказав вартість квартири, в якій проживає з 2014 року, пояснивши це тим, що на момент заповнення декларації не знав, скільки коштує ця квартира, а коли таки спробував внести ці дані, система НАЗК їх не внесла.

У НАЗК ці пояснення не врахували, і надали копії витягу з Держреєстру речових прав на нерухоме майно, в якому вказана вартість квартири згідно з договором купівлі-продажу – 403 тис. 647 грн. Також нардеп не вніс у декларацію витрати за договором купівлі-продажу квартири – 173 тис. 919 грн., пояснивши це «відсутністю технічної можливості».

Нагадаємо, НАЗК встановило, що нардеп Ігор Палиця не задекларував видатки на передвиборчу кампанію. Також антикорупційне агентство вважає, що депутат Юрій Заславський не вказав у декларації вартість низки майна.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: