Аварія у Харкові: підозрюваного визнали осудним

Читать на русском
16-річного підозрюваного у смертельній аварії в Харкові експертиза визнала осудним - Микола Харківський міг та може усвідомлювати свої дії та керувати ними.
facebook.com/police.kharkov

16-річного підозрюваного у смертельній аварії в Харкові експертиза визнала осудним - Микола Харківський міг та може усвідомлювати свої дії та керувати ними.

Про це повідомив речник прокуратури Харківської області Дмитро Чубенко у коментарі виданню РБК-Україна.

«Результатом психіатричної експертизи встановлено, що 16-річний підозрюваний у ДТП на перехресті проспекту Гагаріна та вулиці Одеської, котра трапилась 26 жовтня 2021 року, є осудним», - зазначив він.

Найрезонансніші смертельні ДТП: що сталося із винуватцями аварій та на якому етапі справиЯкими були найбільш резонансні ДТП в Україні за останні роки та чим закінчилася справа, дивіться на інфографіці.

За його словами, це означає, що Харківський під час ДТП і на сьогодні не має розладів психічної діяльності, недоумства або іншого хворобливого стану психіки.

«Відповідно до психічного стану підозрюваний міг і може усвідомлювати свої дії та керувати ними», - додав Чубенко.

Відомо, що ініціатором експертизи були слідчі. У кримінальному провадженні було призначено близько 15 експертиз, вже є результати двох: психіатричної та генетичної.

Нагадаємо, 26 жовтня у Харкові автомобіль Infiniti під керуванням 16-річного водія на великій швидкості врізався у Chevrolet. Внаслідок зіткнення водій Chevrolet помер на місці ДТП, а трьох пасажирів Infiniti відвезли до лікарні.

16-річного Миколу Харківського заарештували на 60 діб без права внесення застави.

У прокуратурі повідомляли, що аналізи сечі на алкоголь та наркотики були негативними (наявність цих речовин не виявили). При цьому здавати кров Микола відмовився.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: