Набув чинності закон про скасування фінансування партій, що програли вибори

Читать на русском
Закон Зеленського, яким скасовується державне фінансування політичних партій, що програли на парламентських виборах, набув чинності.
Фото «Слово і Діло».

У п'ятницю, 18 жовтня, закон президента Володимира Зеленського, яким скасовується державне фінансування політичних партій, що програли на парламентських виборах, набув чинності.

Як відомо, документ опублікували вчора, 17 жовтня, у виданні «Голос України».

Всі політичні партії, які не подолали 5% поріг на виборах до Верховної ради, не будуть фінансуватися з державного бюджету. До цього передбачалося, що державне фінансування отримують партії, за які проголосували 2% виборців.

Також документ дає старт перезапуску діяльності Національного агентства щодо запобігання корупції. У ньому прописана зміна форми управління НАЗК з колегіальної на одноосібну. Так, главу агентства призначатиме на посаду Кабінет міністрів відповідно до подання конкурсної комісії за результатами відкритого конкурсного відбору.

Закон набуває чинності «з дня, наступного за днем його опублікування, крім змін до статті 46, 52 закону «Про запобігання корупції», які вводяться у дію з 1 січня 2020 року».

Раныше стало відомо, скільки коштів отримають партії з держбюджету восени.

Також партіям відшкодували витрати на виборчу кампанію.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: