У МВС підрахували власників вогнепальної зброї

Читать на русском
В Україні станом на початок жовтня поточного року зареєстровано понад 707 тисяч власників вогнепальної зброї.
З відкритих джерел

В Україні станом на початок жовтня поточного року зареєстровано понад 707 тисяч власників вогнепальної зброї.

Про це розповів в інтерв'ю Голосу України заступник голови МВС України Богдан Драп'ятий.

«Відповідно до бази даних органів поліції, станом на 1 жовтня 2021 року на території нашої держави зареєстровано 707 117 власників вогнепальної зброї, які мають в особистому користуванні 790 055 одиниць мисливської гладкоствольної та 170 195 одиниць мисливської нарізної та ком», - сказав чиновник.

Легалізація зброї: скільки в Україні вогнепалу та чому досі немає профільного законуДва законопроєкти щодо обігу цивільної зброї рекомендовані до розгляду в Раді. Пропонується запровадити Реєстр цивільної зброї та посилити покарання для порушників.

Також, за власністю громадян знаходяться близько 220 тисяч одиниць травматичних пістолетів та револьверів, а загальна кількість зброї, пристроїв, газових пістолетів та револьверів становить 1 225 353 одиниці.

Україна - фактично єдина держава в Європі, де немає спеціального закону щодо регулювання обігу цивільної вогнепальної зброї.

«А законодавство є фрагментарним, неузгодженим і не відповідає принципу правової визначеності», - пояснив заступник очільника МВС.

Заступник міністра наголосив, що МВС поділяє принципи основного законопроекту № 5708 Про право на цивільну вогнепальну зброю, але додав, що надання можливості приховано носити короткоствольну зброю та використати її для відстоювання власних прав та інтересів «на нинішньому етапі правозастосування видається передчасним».

Раніше повідомлялося про те, що в Україні не пізніше за початок наступного року має запрацювати єдиний реєстр зброї.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: