Український миротворець помер від малярії в Уганді

Читать на русском
Український полковник Юрій Політько помер 11 квітня в результаті важкої форми протікання малярії в госпіталі 4-го рівня міста Кампала.

В Уганді від малярії помер український військовослужбовець, який бере участь у миротворчій місії ООН у Демократичній республіці Конго.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляють Українські Новини з посиланням на штаб українського контингенту в ДР Конго.

У повідомленні наголошується, що український полковник Юрій Політько помер 11 квітня в результаті важкої форми протікання малярії в госпіталі 4-го рівня міста Кампала.

Військовослужбовець Головного управління військового співробітництва та миротворчих операцій Генерального штабу Збройних Сил України служив військовим спостерігачем у місті Кітчанга.

Станом на 2018 рік 338 військовослужбовців ЗСУ брали участь у 8 міжнародних операціях із підтримання миру і безпеки. На постійній основі виконують завдання інженерний підрозділ у Косово (40 осіб) і 18 окремий вертолітний загін у ДР Конго (250 військовослужбовців, 4 вертольоти Мі-24 і 4 вертольоти Мі-8).

Нагадаємо, що в січні конвой місії ООН зі стабілізації в Малі (MINUSMA) підірвався на міні, двоє миротворців загинули, кілька отримали поранення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: