У костелі Святого Миколая у столиці стартують протиаварійні роботи

Читать на русском
У Києві робітники розпочинають ліквідацію наслідків пожежі в костелі Святого Миколая. Роботи оцінюють у 19,5 млн. грн.
фото ДСНС

У Києві робітники розпочинають ліквідацію наслідків пожежі в костелі Святого Миколая. Оцінна вартість робіт становить 19,5 млн грн.

Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у Telegram у понеділок, 6 грудня.

Скільки пожеж в Україні сталося на соціально значущих об’єктах за останні 5 роківЩорічна кількість пожеж у школах, лікарнях, будинках для літніх людей, коледжах вражає. Судових вироків щодо винних набагато менше.

«Зрештою, можу повідомити, що протиаварійні роботи в Костелі Святого Миколая виконає ТОВ «Укрспецреставрація». Бюрократичні процедури, на жаль, усунули дату початку робіт. Але тепер переговорна процедура позаду, тому Національний будинок органної та камерної музики уклав договір із підрядником», - написав Ткаченко.

Він уточнив, що стартують такі роботи: зміцнення віконних конструкцій; ремонт підлог, очищення та утилізація сажі; ремонт системи опалення; ремонт системи електропостачання та освітлення; ремонт системи пожежогасіння; встановлення захисних сіток та демонтаж навісних аварійних елементів.

За словами Ткаченка, орієнтовно тривалість робіт – грудень 2021 – січень 2022 року, а оцінна вартість становить 19,5 млн грн.

Фінансування відбуватиметься за рахунок зібраних благодійних коштів на порятунок костелу.

«Вірю, що до 1 червня 2022 року, дати передачі костелу у користування парафії св. Миколи, ми завершимо не лише протиаварійні, а й реставраційні роботи», - додав він.

Нагадаємо, пожежа у костелі Святого Миколая спалахнула 3 вересня увечері на 1 та 2 поверсі органної зали. Обійшлося без жертв та постраждалих.

У МВС повідомляли, що попередньою причиною було коротке замикання в органі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: