Стали відомі подробиці пожежі у костелі Святого Миколая

Читать на русском
Миколаївський костел у Києві не зазнав значного ушкодження від пожежі. Однак через загоряння постраждав орган.
facebook.com/MKIPUkraine

В результаті пожежі у столичному Миколаївському костелі постраждав чехословацький орган «Rieger-Kloss» 1981 року, на якому проводилась репетиція. Будівля значного збитку не зазнала.

Про це повідомила пресслужба Мінкультури.

Скільки пожеж в Україні сталося на соціально значущих об’єктах за останні 5 роківЩорічна кількість пожеж у школах, лікарнях, будинках для літніх людей, коледжах вражає. Судових вироків щодо винних набагато менше.

Відзначається, що загоряння виникло під час репетиції. Площа пожежі склала 80 кв. метрів.

«Жертв немає. Значного збитку будівлі не нанесено. З'ясовуємо ступінь пошкодження органу. На місці працює поліція для з'ясування причин загоряння», - йдеться в повідомленні.

Міністр культури України Олександр Ткаченко запевнив, що буде проведено ретельне розслідування причин пожежі в соборі Святого Миколая.

«Ця ситуація, яка вимагає безумовної, невідкладної уваги і розслідування... Окреме питання - ступінь пошкодження органу. Зараз працюємо над цим і до розслідування вже підключилася Нацполіція. Зараз костел в безпеці, за що ми вдячні колегам з ДСНС», - написав він у своєму Telegram-каналі.

Нагадаємо, пізно ввечері 3 вересня у Києві загорівся костел Святого Миколая. На місце прибули співробітники ДСНС. Вогонь локалізували. Ближче до півночі пожежу в костелі вдалося загасити.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: