У Раді Європи закликали припинити переслідування кримських татар

Читать на русском
У Раді Європи закликали припинити переслідування кримських татар в тимчасово окупованому Росією Криму.
Фото DW

У Раді Європи закликали припинити переслідування кримських татар в тимчасово окупованому Росією Криму.

Про це йдеться у заяві комісара Ради Європи з прав людини Дуні Міятович.

Вона наголосила, що на додаток до свавільних арештів і затримань, прикладом чітко помітної моделі переслідувань кримських татар є рейди на їхні будинки та мечеті, кримінальні провадження та позбавлені гарантій справедливого судового розгляду. Вона також зауважила про надзвичайно суворі покарання, включаючи тривалі терміни ув'язнення, винесені останніми роками десяткам кримськотатарських активістів.

Переслідування кримських татар: скільки політв’язнів з’явилося за період окупаціїСкільки політв’язнів з’явилося за період окупації в Криму та якими були найгучніші переслідування кримських татар, дивіться на інфографіці Слово і діло.

«Оскільки я наполегливо намагаюся отримати доступ до Криму для здійснення незалежного та неупередженого моніторингу, як того вимагає мій мандат, я закликаю поважати права кримських татар. Переслідування кримських татар необхідно припинити», – розповіла Міятович.

Комісар Ради Європи з прав людини закликала негайно покласти край свавільним арештам, обшукам, затриманням та кримінальним переслідуванням, що ґрунтуються на неправомірному використанні засобів боротьби з тероризмом, екстремізмом або на інших хибних звинуваченнях.

Нагадаємо, в окупованому Сімферополі біля будівлі гарнізонного військового суду було затримано координатора «Кримської солідарності» Ділявера Меметова.

Раніше повідомлялося, що в окупованому Криму нарахували понад 230 випадків політичних переслідувань.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: