Окупаційний суд у Криму відхилив апеляцію на арешт Джелялова

Читать на русском
Окупаційний Верховний суд Криму відмовив у апеляційній скарзі на продовження арешту першого заступника Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова.
Кримська солідарність

Окупаційний Верховний суд Криму відмовив у апеляційній скарзі на продовження арешту першого заступника Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова.

Про це повідомив адвокат Микола Полозов.

Тим самим суд залишив чинним рішення попередньої інстанції, тому Джелялов залишиться під вартою щонайменше до 23 січня.

Адвокат зазначив, що захист докладно вказав на суттєві порушення закону, допущені судом першої інстанції, у зв’язку із чим оскаржувані постанови мали бути скасовані.

Переслідування кримських татар: скільки політв’язнів з’явилося за період окупаціїСкільки політв’язнів з’явилося за період окупації в Криму та якими були найгучніші переслідування кримських татар, дивіться на інфографіці Слово і діло.

«Наріман нагадав «суду» про політичні мотиви його кримінального переслідування. «Прокурорка» коротко заперечувала. «Головуючий суддя» Караваєв К. М., пробувши у нарадчій кімнаті близько 5 хвилин вирішив залишити все у силі. Таким чином, Наріман залишиться під вартою щонайменше до 23 січня», – написав Полозов.

Адвокат додав, що захист оскаржуватиме рішення у касаційній інстанції, зокрема, для подальшого звернення зі скаргою до Європейського суду з прав людини.

Нагадаємо, що 4 вересня, заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова затримали російські силовики в результаті обшуків.

Відзначимо, в включеному Сімферополі «Київський районний суд» заарештував його на два місяці. Російська влада звинувачує його в організації «диверсії».

Також повідомлялося, що Нарімана Джелялова тримають в спецблоці як схильного до тероризму.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: