У ВООЗ занепокоїлися занадто жорсткими заходами через омікрон-штам коронавірусу

Читать на русском
На багато питань з приводу серйозності омікрон-штаму та ефективності вакцин проти нього досі не відповідей
Тедрос Аданом ГебреісусAFP 2021

Деякі держави через появу нового штаму коронавірусу Омікрон вводять занадто жорсткі карантинні обмеження, які можуть мати неприємні наслідки надалі.

Про це заявив генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Аданом Гебреісус, повідомляє Reuters.

«Я добре розумію, що всі країни прагнуть захистити своїх громадян від варіанту, який ми ще не повністю розуміємо... але вводяться грубі, загальні заходи, які самі по собі не засновані на фактах і не ефективні і які тільки посилять нерівність» - сказав він.

Новий штам коронавірусу «Омікрон»: що про нього відомоЗ'явився новий штам ковіду Омікрон. Які симптоми, чи небезпечний та чи ефективні проти нього вакцини – у матеріалі.

Гебреісус додав, що на багато питань з приводу серйозності омікрон-штаму та ефективності вакцин проти нього досі не відповідей. При цьому про смертельні випадки після захворювання цим штамом ще не повідомлялося.

Нагадаємо, біолог Австрійського Інституту молекулярної біотехнології у Відні Ульріх Еллінг припускає, що омікрон-варіант коронавірусу, який нещодавно виявили в Південній Африці, може бути в шість разів заразніший, ніж Delta.

В Україні на сьогодні поки не реєстрували випадки захворювання штамом коронавірусу Omicron.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: