У ВООЗ повідомили, чи були перші випадки смерті від штаму Omicron

Читать на русском
Всесвітня організація охорони здоров'я поки що не зафіксувала смертельних випадків від коронавірусу штаму Omicron серед інфікованих.
фото з відкритих джерел

Всесвітня організація охорони здоров'я поки що не зафіксувала смертельних випадків від коронавірусу штаму Omicron серед інфікованих людей.

Про це повідомляє The Guardian із посиланням на представників ВООЗ.

Пандемія COVID-19: що відомо про штами коронавірусуЯкі штами коронавірусу викликають найбільше занепокоєння та які у них є особливості – на інфографіці.

«Я ще не бачив записів про смерті, пов'язані зі штамом Omicron. Але ми збираємо всі свідчення, їх буде більше, бо більше країн відслідковують це та тестують людей. Тож у нас буде більше заражень, більше інформації, але, сподіваюся, не смертей», - заявив представник організації.

У ВООЗ додали, що ще вивчають особливості нового штаму, у тому числі щодо його ймовірного більшого рівня заразності.

Нагадаємо, голова технічної групи підрозділу надзвичайних захворювань ВООЗ Марія Ван Керкхове заявила, що штам корнавірусу Omicron було виявлено вже у 38 країнах.

За даними МОЗ, в Україні цей штам поки що не зафіксований. Проте голова комітету ВР з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування народний депутат Михайло Радуцький припустив, що Omicron вже може бути в Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: