Вторгнення Росії в Україну втягне в кризу всю Європу – Рєзніков

Читать на русском
Вторгнення російських військ в Україну може обернутись серйозними наслідками для всієї Європи.
Фото DW

Вторгнення російських військ в Україну може обернутись серйозними наслідками для всієї Європи.

Про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков.

Він вважає, що велика війна в Україні ввергне всю Європу в кризу. Раптова поява від трьох до п'яти мільйонів українських біженців, які рятуються від російського вторгнення, буде лише однією з багатьох проблем, з якими може стикнутись європейське суспільство.

«Єдина реальна невизначеність полягає в тому, чи усвідомлює Європа повною мірою, що повномасштабне російське вторгнення в Україну означатиме для решти континента... Війна на території України втягне всю Європу в кризу», – заявив Резніков.

Ескалація конфлікту: що буде замість повномасштабної агресії РосіїРосія вдруге у 2021 році брязкає зброєю біля кордонів України. Втім, чи справді все йде до повномасштабної агресії – аналізував політолог Олександр Радчук.

Міністр заявив, що ЄС залежить від імпорту продуктів. А війна підірве імпорт багатьох товарів як з України, так і з Росії.

За його словами, єдиний реальний спосіб впоратися з Кремлем – продемонструвати готовність протистояти російській агресії та переконати Москву в тому, що ціна нового наступу занадто висока.

Нагадаємо, американська газета The Washington Post з посиланням на документи розвідки та коментарі офіційних осіб, а також Associated Press оприлюднили інформацію, що «Росія зосереджує біля кордонів України угруповання у 175 тисяч військовослужбовців, щоб незабаром розпочати вторгнення».

Глава Міноборони України Олексій Резніков напередодні в Раді заявив, що повномасштабна ескалація з боку РФ можлива наприкінці січня 2022 року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: