Виявлено підпільний «сервісний центр МВС» – СБУ

Читать на русском
СБУ викрила шахраїв, які налагодили механізм виготовлення підроблених посвідчень водія. За фейкові документи клієнти платили 800 доларів.
ssu.gov.ua

Співробітники СБУ викрили шахраїв, які налагодили механізм виготовлення та збуту підроблених посвідчень водія та свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів.

Про це повідомляє пресслужба СБУ у п'ятницю, 3 грудня.

У МВС пояснили, як відновити втрачене водійське посвідчення онлайнЗагублене посвідчення водія можна відновити в онлайн режимі - для цього слід виконати деякі дії в електронному кабінеті.

Схему організували троє мешканців Києва. «Липові» документи вони виготовляли вдома. Підпільний сервісний центр працював кілька років. Вартість підробок становила 800 доларів. Послугами «сервісного центру МВС» скористалися кілька сотень людей.

«Фейкові техпаспорти виробляли переважно на викрадені або нерозмитнені автомобілі імпортного виробництва. При цьому за посвідченнями водія зверталися ті, хто був тимчасово позбавлений водійських прав. Зокрема, за керування авто у нетверезому стані або стані наркотичного сп'яніння. «Клієнтів» шукали через особисті контакти у кримінальних колах», - йдеться у повідомленні.

Зловмисники використовували особисті зв'язки в сервісних центрах МВС та отримували інформацію про зареєстровані транспортні засоби, їх ідентифікуючі ознаки та реальні власники. Це дозволяло їм робити фейкові техпаспорти на автомобілі «з історією» або на не розмитнені автомобілі.

Фігурантам повідомлено про підозру і вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу.

Нагадаємо, з грудня у посвідченнях водія з'явиться нова позначка.

Також повідомлялося, що змінився порядок позбавлення водіїв-порушників.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: