«Тисячу від Зеленського» вже погодилися виплачувати 5 банків

Читать на русском
Виплачувати так звану тисячу Зеленського за вакцинацію COVID-19 готові п'ять українських банків. Відкриття рахунків в них буде безкоштовним.
Ірина Новіковафото з відкритих джерел

Виплачувати 1 тисячу гривень українцям, котрі пройшли повний курс вакцинації від COVID-19, готові п'ять українських банків. Відкриття рахунків в них буде безкоштовним.

Про це у коментарі «Слово і діло» повідомила заступник міністра економіки Ірина Новікова.

«Вже маємо підтвердження від 5 банків-партнерів щодо участі у програмі «єПідтримка». Це коло буде збільшуватись, адже ми активно проводимо консультації з усіма банками, які працюють в Україні, з метою їх долучення до програми», - сказала вона.

Новікова уточнила, що відкриття рахунків банками для одержувачів допомоги за програмою «Підтримка» буде безплатним, без будь-яких комісій.

Сам порядок надання допомоги готуються затвердити на наступному засіданні Кабміну 8 грудня.

«Враховуючи великий інтерес до програми «єПідтрика» збільшено її фінансування в 2021 році з 3 до 8 млрд. Варто зазначити, що на наступному засіданні Уряду планується затвердити порядок надання допомоги в рамках програми «єПідтримка»», - додала вона.

Новікова нагадала, що старт програми – 19 грудня. Грошима можна буде скористатися протягом 4 місяців після отримання.

Як відомо, президент Володимир Зеленський 15 листопада пообіцяв по 1 тис. грн. кожному українцю, хто отримав дві дози вакцини від коронавірусу. За його словами, держава таким чином вирішила підтримати бізнес, що постраждав від пандемії.

Обов'язковою вимогою для отримання коштів є проходження повного курсу вакцинації, що має підтверджувати сертифікат вакцинації у «Дії».

Гроші не дадуть готівкою, витратити їх можна буде на придбання залізничних та авіаквитків на внутрішні рейси, абонементи до спортзалів чи фітнес-клубів, відвідати кінотеатр, театр, музей чи виставковий центр. Пізніше до списку додали придбання книжок.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомляв, що виплати не оподатковуватимуться і не вплинуть на призначення субсидій. Пенсіонерам буде альтернативний варіант отримання «тисячі Зеленського».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: