У Київській області виявили незаконний видобуток тисяч тонн піску на 100 мільйонів

Читать на русском
У Київській області викрили незаконний видобуток піску – понад 500 тисяч тонн. Загальна сума збитків – 100 млн грн.
фото Нацполіція

На Київщині викрили незаконний видобуток піску - понад 500 тисяч тонн. Його добували з каскаду озер біля Фастівського району.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

У яких областях України і скільки нелегально видобули піску в 2020 роціНайбільше збитків державі в 2020 році завдав нелегальний видобуток піску в Харківській області – 612,3 млн грн.

«Слідчі Головного слідчого управління Національної поліції здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні з незаконного видобутку корисних копалин із водоймища каскаду озер на території Фастівського району», - йдеться у повідомленні.

Слідчі Нацполіції та оперативники оглянули територію, де незаконно добували пісок.

«Правоохоронці вилучили чотири земснаряди, вантажні автомобілі та екскаватори. Крім того, правоохоронці виявили документи та печатки, які використовувалися для їх складання. Слідчі дії відбувалися за участю прокурорів Офісу генерального прокурора», - додали у відомстві.

Орієнтовний обсяг видобутого піску становить понад 500 тисяч тонн. Сума збитків, завданих державі, становить 100 мільйонів гривень.

Наразі триває досудове розслідування за ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр, незаконний видобуток корисних копалин) та ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) ККУ .

Зловмисникам загрожує від 3 до 8 років в'язниці, додали у Нацполіції.

Нагадаємо, раніше НАБУ розслідувало можливі зловживання АРМА під час продажу піску.

«Слово і діло» писало про те, в яких областях України та скільки нелегально видобули піску у 2020 році. За даними Держекоінспекції, протягом усього минулого року у Київській області виявили незаконно видобутого піску лише на 16 млн. грн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: