У Криму незаконно заарештували адвоката українських політв'язнів – омбудсмен

Читать на русском
В окупованому Криму незаконно заарештували на 12 діб адвоката українських політв'язнів Едема Семедляєва.
facebook.com/denisovaombudsman

В окупованому Криму «Центральний районний суд Сімферополя» незаконно заарештував та оштрафував адвоката українських політв'язнів Едема Семедляєва.

Про це повідомила уповноважений ВР з прав людини Людмила Денісова у Telegram.

Переслідування кримських татар: скільки політв’язнів з’явилося за період окупаціїСкільки політв’язнів з’явилося за період окупації в Криму та якими були найгучніші переслідування кримських татар, дивіться на інфографіці Слово і діло.

За даними омбудсмена, Семедляєв 25 жовтня прийшов до місцевої поліції, щоб надати юридичну допомогу активістам, затриманим під будівлею підконтрольного РФ «Кримського гарнізонного військового суду» за підтримку фігурантів «Червоногвардійської справи Хізб ут-Тахрір».

Проте адвоката затримали. На нього склали протокол про вчинення адмінправопорушення за ст. 19.3 КоАП РФ (не підкорення правоохоронцям).

Семедляєву винесли вирок у вигляді арешту на 12 діб і оштрафували його на 4 тисячі російських рублів (близько 1 453 гривень).

Нині Семедляєв в ізоляторі тимчасового тримання у Сімферополі.

За словами Денісової, це черговий приклад політики переслідування та репресій кримських татар. Вона закликала світову спільноту відреагувати на чергове порушення прав та свобод на півострові.

Семедляєв є захисником українських політв'язнів Сейтумера Сейтумерова, Арсена Абхаїрова, Ремзі Бекірова, Нарімана Мемедемінова, Мемеда Белялова, Еміля Джемаденова, Зеврі Абсеїтова, Ремзі Меметова, Рефата Алімова, Ферата Сайфуллаєва.

«Всі вони на 12 діб залишились без адвокатської підтримки. І це є порушенням права на захист, гарантованого ст. 13 Конвенції про захист прав людини та основних свобод, та прямою перешкодою професійній адвокатській діяльності», - написала омбудсмен.

Нагадаємо, раніше Денісова через Саакашвілі звернулася до ООН.

До цього омбудсмен повідомила про вирок суду РФ для чотирьох кримських татар.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: