Ціна нафти Brent знизилася до 71 долара вперше з початку вересня

Читать на русском
Ціна нафти Brent знизилася до 71 долара вперше з початку вересня. Аналітики зазначили, що на нафту вплинули два фактори.
Reuters

Ціна нафти Brent нижче за 71 доларів за барель вперше майже за три місяці. Сировина дешевшає через невизначеність навколо нового штаму коронавірусу та можливої ​​відсутності реакції на ситуацію з боку ОПЕК+.

На мінімумі за день січневі ф'ючерси Brent торгувалися по $70,52, дешевшаючи майже на 4% до ціни закриття вчорашньої торгової сесії. Останній раз нижче за $71 нафта Brent опускалася 10 вересня, пише «Прайм». На момент публікації (9:54 мск) Brent коштувала 70,84 дол., втрачаючи в ціні 3,5% до минулого закриття, пише Forbs.

Як змінювалися обсяги видобутку нафти в УкраїніЯк змінювалися обсяги видобутку нафти в Україні та у який період було найбільше зниження, дивіться на інфографіці.

Нафта марки WTI на Нью-Йоркській товарній біржі NYMEX подешевшала більш ніж на 4%. На мінімумі у вівторок січневі контракти WTI торгувалися $67,06. На момент публікації вони коштували 67,55 дол., дешевшаючи на 3,4%.

Напередодні ВООЗ оцінила ймовірність поширення штаму на глобальному рівні як «високу», зазначивши, що у людей, які перехворіли на коронавірус, може бути підвищений ризик зараження новим варіантом.

Нагадаємо, група ОПЕК+, яка об'єднує організацію країн-експортерів нафти (ОПЕК) і союзників, включаючи Росію, планує зустрітися 2 грудня для обговорення політики видобутку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: